Predavanje i radionica: BULLYING U DJEČJEM SVIJETU

bullying-slika-2

Bullying u dječjem svijetu

Nakon brojnih upita i velikog interesa za temu bullying-a, zadovoljstvo nam je pozvati vas na interaktivno predavanje i iskustvenu radionicu koji ulaze u samu srž problema. Predavanje i radionicu “Bullying u dječjem svijetu” voditi će socijalna psihologinja i voditeljica radionica u Centru Prirodno roditeljstvo Jelena Stanković, uz pomoć terapeutkinje Ree Giaschi Kichl. Predavanje i radionica osmišljeni su kako bi vam ponudili teorijski okvir i omogućili stjecanje iskustvenog znanja koje vam može pomoći da podržite svoje dijete prilikom rješavanja ovih teških situacija.
Kada govorimo o bullying-u ne govorimo samo o fizičkom nasilju, već i o zastrašivanju, ignoriranju i posramljivljanju, koji često prolaze nezamijećeno, a imaju dugoročne posljedice. Malena djeca ne mogu se sama nositi s osjećajima straha, srama i izolacije koji dolaze s bullying-om, te im je neophodna roditeljska pomoć.

Internet i psihološka literatura su puni roditeljskih tehnika i vještina koje našem djetetu mogu pomoći da se nosi s bullying-om. Većina tih savjeta je situacijske prirode; budi jasan i energičan, raširi noge i ispravi tijelo, budi sabran i emocionalno distanciran, nazovi nasilnika pravim imenom. Ove smjernice nam se na prvu mogu činiti korisnima i primjenjivima; no ukoliko uronimo dublje u problem vršnjačkog nasilja, postaje nam jasno da korijeni problema nemaju veze s držanjem tijela ili nedovoljnom asertivnošću.

 

Što mi možemo učiniti kako bi zaštitili svoje dijete?
Što učiniti kako bi osnažili naše dijete i pomogli mu da se zauzme za sebe?
Što učiniti kada je naše dijete nasilno?
Na ova, i mnoga druga pitanja, odgovoriti ćemo na predavanju i radionici “Bullying u dječjem svijetu” u četvrtak, 03.10.., od 18 do 21:15 u Centru Prirodno roditeljstvo na Slavonskoj aveniji 3, Zagreb.
Bullying predstavlja emocionalno nabijenu temu, vrlo aktualnu u brojnim vrtićima i školama, pridružite nam se kako biste dobili dragocjene informacije i uvide koji će vam pomoći da pomognete vašoj djeci.

 

bullying-slika-3

Kako se prijaviti za predavanje i radionicu u Zagrebu?

Cijena predavanja i radionice za jednu osobu iznosi 200 kuna, dok cijena za roditeljski par iznosi 300 kuna.
Kako biste rezervirali svoje mjesto uplatu izvršite na navedeni žiro račun, a potvrdu o uplati pošaljite na info@prirodnoroditeljstvo.com
Integral Personal Development d.o.o. , Sveti Duh 159a
10000 Zagreb,  IBAN: HR0823600001102796912

Sve dodatne informacije na info@prirodnoroditeljstvo.com

Kako se prijaviti za gledanje predavanja putem live streama?

Predavanje možete pratiti i preko live streama sa svog uređaja uz mogućnost gledanja snimke narednih 10 dana. Nakon uplate putem online kartičnog plaćanja 75 kn (10€) klikom na plavi gumb desno pošaljite nam email s naznakom Bullying Live stream na info@prirodnoroditeljstvo.com kako bismo vam mogli poslati link u povratnom emailu,
ili uplatite na žiro račun Integral Personal Development d.o.o. , Sveti Duh 159a 10000 Zagreb, IBAN: HR0823600001102796912 pošaljite na emailom  potvrdu o uplati s naznakom ”Bullying Live stream” na info@prirodnoroditeljstvo.com kako bismo vam mogli poslati link u povratnom emailu.

Tijekom predavanja i radionice saznati ćemo:

  • Kako raditi s djetetom na procesu emocionalnog opismenjavanja?
  • Kako biti uz dijete dok se nosi s vlastitim emocionalnim ekspresijama?
  • Kako pomoći djetetu da osjeti svoju moć?
  • Kako ohrabriti dijete da osjeti svoju autentičnu dimenziju i hrani svoj osjećaj unutarnje vrijednosti?
  • Kako olakšati dijetetu da postavi granicu i zauzme se za sebe?
  • Kako pomoći djetetu koje je nasilno?

 

bullying-slika-5

Kome su predavanje i radionica namijenjeni?

Predavanje i radionica “Bullying u dječjem svijetu” namijenjeni su svim roditeljima čija djeca tek kreću u kolektiv, ili se već nalaze u nekom strukturiranom sistemu socijalizacije, vrtiću ili školi. Unatoč tome što se njihova kronološka dob i emocionalna zrelost razlikuju, sva djeca, malena i velika, bullying proživljavaju na sličan način, te im je potrebna pomoć kako bi se uhvatili u koštac s ovim problemom. Neovisno o tome sumnjate li ili znate da vaše dijete trpi bullying, mislite li da ono bulira drugu djecu, ili biste željeli saznati nešto više o tome što vi možete napraviti kako se vaše dijete ne bi našlo u ulozi nasilnika ili žrtve, ovo će vam predavanje i radionica dati važne informacije i spoznaje.

 

bullying-slika-6
dsc_2397

O voditeljima radionice

Radionicu i predavanje će voditi Jelena Stanković. Asistent na radionici - Rea Giaschi, terapeut osobnog razvoja ( u edukaciji).

O Jeleni
Mag. sociologije i socijalnih znanosti. BA Socijalnih znanosti - Padovansko sveučilište, Italija. MA Sociologije - UC Berkeley; Boston University, USA. Doktorantica poslijediplomskog doktorskog studija Psihologije (FFZG). Završila stručni seminar prof. John Weisz-a "Psihoterapijske tehnike", Harvard Department of Psychology, Boston, USA.
Specijalizantica Gestalt psihoterapije pri Gestalt Centru Homa, Zagreb. Članica Nacionalnog tima za psihološke krizne intervencije, Zagreb.

rea