Iskustvene radionice programa Roditeljstvo 0-6

Iskustvene radionice u Zagrebu, Rijeci i Beogradu

Iskustvene radionice daju direktne osobne uvide u djetetov doživljaj svijeta i čine da ono što smo ranije mislili da smo razumjeli, sada konačno postaje iskustveno znanje kroz koje puno istinskije razumijemo svoje dijete. Nakon toga nam postaje jasno što trebamo i želimo s djetetom u zahtjevnim situacijama, jer sada ZNAMO. Ove radionice često podižu i vlastita nepoznata nam rana iskustva kroz posebno osmišljene vježbe koje aktiviraju emocije za koje često nismo niti znali da ih imamo. Radionice čine da sve ono što se prođe kroz interaktivna ili video predavanja dobije stvarni smisao. Neke od najčešćih rečenica koje se godinama čuju na radionicama su: Zar se moje dijete tako osjeća uz mene??!! Da sam to znao/la ne bih to nikada radio/la?
Naravno, ima i potvrda vlastite roditeljske kompetentnosti, nakon čega smo još odlučniji u svom odnosu prema djetetu unatoč pritiscima sa strane.
Zanimljivo je da vježbe aktiviraju u nama našu vlastitu potisnutu memoriju i naš osobni doživljaj i iskustva iz ranog perioda. Tada postaje jasno koliko su nas ta iskustva kojih se ne sjećamo, ali ih ne možemo zaboraviti odredila i koliko utjeću na naše roditeljstvo danas, a da nismo niti svjesni toga.

Kako upisati Iskustvenu radionicu ?

Radionice su namijenjene polaznicima Kompletnog programa ”Roditeljstvo 0-6, ali se može ukoliko ima mjesta uključiti na njih i ako niste u programu. Četiri radionice obrađuju u četiri tematske cjeline koje su nastavak na određena predavanja iz Video programa Roditeljstvo i rani razvoj (Video RIRR) koja je poželjno i potrebno pogledati ranije:
- 1. Primarne potrebe djeteta - pogledati 1. i 3. predavanje
- 2. Emocionalni razvoj djeteta . pogledati 2. i 9. predavanje
- 3. Psihološki razvoj djeteta - pogledati 5. i 6. predavanje
- 4. Neposlušnost, zašto i kako - pogledati 7. i 8. predavanje

Radionice s prethodnim interaktivnim predavanjem traju od 17.30-21.15h u našim centrima u Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku, Ljubljani i Beogradu. Za radionicu se možete prijaviti ranije mailom ili nakon samog predavanje koje je besplatno prvi put, ukoliko ima još mjesta. Radionice u Zagrebu, Rijeci i Beogradu vode naše iskusne voditeljice.

- za Zagreb javiti se Sanji na info@prirodnoroditeljstvo.com
- za Beograd javiti se Manji na manja@prirodnoroditeljstvo.com
- za Rijeku javiti se Heleni na helena@prirodnoroditeljstvo.com
- za Ljubljanu javiti se Biljani na biljana@prirodnoroditeljstvo.com
- za Dubrovnik javiti se Moreni na morena@prirodnoroditeljstvo.com

Kotizacija za radionicu u Zagrebu, Dubrovniku je 200 kn, u Beogradu 2500 RSD, a u Ljubljani  40€ i plaća se prije početka radionice.
U slučaju odluke o naknadnom upisu Kompletnog programa Roditeljstvo 0-6 samo se doplaćuje ralzlika od uplaćenih sredstava za radionicu do normalne kotizacije za program. Može se doći na interaktivno predavanje prvi puta besplatno, nakon kojeg se može (ako ima mjesta) ostati i naknadno upisati radionicu.

Iskustvene radionice

Prirodno_Roditeljstvo_Radionica_Primarne_Potrebe_Djeteta

Koje su to primarne potrebe djeteta koje su neophodne za njegov psihološki i emocionalni razvoj i manjak kojih će se manifestirati u nepoželjnom ponašanju u djetinjstvu i različitim problemima u životu buduće osobe?

Prirodno_Roditeljstvo_Radionica_Emocionalni_razvoj

Koji su to preduvjeti cjeloživotne emocionalne zrelosti koji se moraju ostvariti u ranom periodu i koja je to nezamjenjiva uloga roditelja u tome?

Prirodno_Roditeljstvo_Radionica_Psiholoski_razvoj

Kako podići dijete koje ima sebe, zna što želi u životu i zna se zauzeti za sebe, a da je pri tome puno susjećanja i razumijevanja za potrebe drugih?

Prirodno_Roditeljstvo_Radionica_Neposlusnost_zasto_kako

Kako se postavljati granice kada dijete uđe u fazu Neću i kako se nositi s neposlušnošću tako da dijete izgradi pozitivan stav prema autoritetima i ne postane poslušnik ili buntovnik?