Moja saznanja iz radionice centra Prirodno roditeljstvo

Saznanja dobivena u radionicama

Danas, ono sa čime odlazim poslije svake radionice kući, je osjećaj da je svo znanje o tome što moje dijete treba upravo u meni i da će sa tim novim saznanjima i ljubavi koju nosim, rješenja za sve situacije intuitivno izaći iz mene.

Na prvu sam radionicu stigla zbunjena i rastrgana između vlastitih razmišljanja i savjeta raznih knjiga, baka, liječnika i prijatelja o tome kako se treba odnositi prema djetetu, kako ga ispravno odgojiti i recepata što učiniti u kojoj, obično vrlo stresnoj situaciji.

U sebi sam bila poprilično sigurna da sam već učinila neke greške i vrlo nesigurna u ono što sam intuitivno sama činila. Užasavala me pomisao na to da ću svojim krivim postupcima ostaviti neizbrisiv trag na svojoj kćerkici i da ću je time obilježiti za cijeli život, da ću nastaviti raditi greške koje su radili moji roditelji.

radionica prirodno roditeljstvo

Već nakon par predavanja dječji plač i ljutnja za mene nisu više bili nešto apstraktno sa čime ne znam što bih, već ono što je klica osobnosti mog djeteta i nešto sa čim moje dijete treba traži pomoć i komunicira. Ono što sam naučila razjasnilo mi je ishodište svih tih osjećaja koje moje dijete proživljava i gdje treba potražiti, obično vrlo jednostavno rješenje za situaciju u kojoj smo se našle. Shvatila sam da greške koje sam učinila nisu strašne i da su sve popravljive, a da nitko nikada nije bio, pa niti ja neću moći biti "savršen roditelj". Danas, ono sa čime odlazim poslije svake radionice kući, Moja saznanja iz radionice centra Prirodno roditeljstvo da je svo znanje o tome što moje dijete treba upravo u meni i da će sa tim novim saznanjima i ljubavi koju nosim rješenja za sve situacije intuitivno izaći iz mene. To znanje i urođenu roditeljsku mudrost cijelo sam vrijeme nosila u sebi. Samo me je trebalo podsjetiti.

Mia Krijan

Podijelite sadržaj putem vaših socijalnih mreža:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Komentirajte

komentari