Novi koncept rada Centra Prirodno roditeljstvo

Ideja našeg rada je da kroz predavanja, radionice i osobno iskustvo omogućimo uvid u stvarne potrebe djeteta te sagledamo rezultate i posljedice namirenja ili nenamirenja djetetovih primarnih potreba, kako bismo tim osobnim spoznajama i uvidima mogli prilagoditi svoje roditeljstvo. U takvom pristupu dobivamo dvije duboke spoznaje:
- što moje dijete doista treba od mene
- što sam ja kao dijete trebao/la a nisam dobio/la zbog čega danas imam teškoće ostvariti sa svojim djetetom njemu potreban odnos (ili s partnerom).

Činjenica je da u roditeljstvu je manje bitno ono što radimo, a daleko više - ono kakvi jesmo, a takvi smo kako su nas formirala naša rana iskustva sa skrbnicima. Uvid u vlastito unutarnje dijete i sagledavanje korijena osobne problematike te rad na vlastitom razvoju je u bit ono što najviše možemo učiniti za svoje dijete.
Očigledno smo postali jako svjesno društvo jer se dogodilo to da je broj polaznika koji ulaze u program RIRR samo zbog sebe, a ne zbog roditeljstva, daleko premašio broj aktualnih roditelja predškolske djece kojima je ovaj program bio primarno namijenjen. Stoga je postalo neophodno razdijeliti različite interese kroz dva različita centra i programa.

mum-with-new-baby-450

Novi programi u Centru

U cilju daljnjeg podizanja svijeti u društvu o važnosti ranog razvoja i unaprjeđenja kvalitete roditeljstva, od ove sezone će se naš Centar baviti primarno samo roditeljskim temama. Osnovni program je Roditeljstvo 0-6 koji se sastoji od Video RIRR-a (Roditeljstvo i rani razvoj), interaktivnih live stream predavanja Tomislava Kuljiša, a u Zagrebu, Rijeci i Beogradu se još mogu upisati i iskustvene radionice. Upisom ovog programa dobiva se mogućnost sudjelovanja godinu dana u live stream predavanjima i praćenja video predavanja.  Uskoro počinju s radom i drugi programi koje će voditi nove stručne osobe u našem timu:
- Bajka - integriranog mozga majka
- Upoznajmo jezik beba - Dunstan baby language
- Masaža beba, o kojima ćete biti na vrijeme obavješteni.

Prirodno_Roditeljstvo 0-6

Live stream predavanja - prijenos uživo

Želja nam je da sva predavanja budu dostupna svima bez obzira na mjesto ili državu stanovanja, a ne samo roditeljima u Zagrebu. Stoga smo razvili sustav Live stream predavanja koja se prate s vlastitog uređaja, a u Rijeci i Beogradu će se pratiti grupno u našim prostorima. U ovom načinu rada smo pioniri i uvodimo nešto jako novo i thnički vrlo zhtjevno. Radi se o tome da će polaznici u Beogradu i Rijeci (a kasnije i u drugim gradovima) imati mogućnost pratiti predavanje kao u kinu s mogućnošću postavljanja pitanja i pričanja s predavačem koji pri tome vidi publiku u oba grada. Nakon predavanja će se u svakom gradu održavati iskustvene radionice s našim iskusnim terapeutima.

Prirodno_Roditeljstvo_Live stream

Rad na sebi

Svi oni koji su zainteresirani za rad na svom unutarnjem djetetu tj. na sebi, u cilju kvalitetnijeg roditeljstva, boljih partnerskih odnosa, želje za snažnijim osjećajem sebe, za boljom nutarnjom slikom o sebi i sl. će se moći uključiti u programe IPD Centra od kojih je temeljni program Rani razvoj - utjecaj na život (RAR). U IPD Centru (Integral Personal Development - Center and School), kojeg je također osnovao naš osnivač Tomislav Kuljiš, nakon RAR-a se nastavlja četverogodišnji program Osobni razvoj, nakon kojeg postoji 5. i 6. godina Terapeutskog treninga.

Rani_razvoj-Utjecaj_na_zivot

Vjerujemo da ćemo novim konceptom rada omogućiti kvalitetnije i snažnije širenje važnih spoznaja o ranom razvoju, nastaviti raditi na prevenciji i na podizanju kvalitete roditeljstva i kvalitete života pojedinca. Hvala vam na podršci i vašim komentarima na našem FB. Pozivamo vas ovom prilikom da se uključite u uvodna predavanja za program Roditeljstvo 0-6 u Zagrebu, Rijeci ili Beogradu te preko live streama pod nazivom - Zašto su prve godine najvažnije.

Srdačno vaš,

Tim Centra Prirodno roditeljstvo

Zašto su prve godine najvažnije
Podijelite sadržaj putem vaših socijalnih mreža:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Komentirajte

komentari