Pomoć svakom budućem i sadašnjem roditelju

Naša iskustva

Nigdje još nisam u Hrvatskoj naišao na slučaj da se netko toliko bavi emocijama i razvoju istih kod beba i male djece, kao što je to slučaj na ovom tečaju.

Svugdje su dostupni trudnički tečajevi, tečajevi disanja, dojenja.., ali ovakve stvari su zaista rijetke. Kada sam krenuo na tečaj prirodnog roditeljstva moja kćer Hana imala je 3 tjedna. Zbog svog burnog životnog iskustva, prije više godina započeo sam sa "radom na sebi", to jest procesuiranjem prošlosti da bih imao bolju sadašnjost.

Dolazak moje kćerke na svijet pojačao je tu potrebu, te sam "slučajno" (iako na ovom putu nema slučajnosti, već se učitelji pojavljuju točno onda kada ih trebamo i kada smo za njih spremni) došao na uvodno predavanje o Prirodnom roditeljstvu. 

SvjedocanstvaRoditelja

Ugodan ambijent, izvrsna voditeljska palica Tomislava Kuljiša i njegove prateće ekipe, te puno snažnih uvida u samo dva uvodna sata, učinila su da se potpuno „navučem“ na cijelu priču. Kroz 10 termina od po par sati stekao sam mnogo dragocjenih iskustava, informacija koje su mi jako pomogle u mom ophođenju sa mojom kćerkom. A cijeli tečaj vrlo dobro nudi pomoć svakom budućem i sadašnjem roditelju da se suoči sa svojim emocijama i prepozna kako neriješene situacije iz naših vlastitih života itekako utječu na naš odnos sa našom djecom, te sam uvidio kako je zapravo vrlo lako povrijediti naše dijete upravo iz te energije koja se nalazi u nama. Uz pomoć uvida koje sam stekao na tečaju lakše mi se nositi sa mojim problemima, a samim time je i moj odnos sa mojom kćerkom puno kvalitetniji. Tomislav je izvrstan voditelj, koji osim što raspolaže sa ogromnim znanjem, posjeduje i intuiciju kako se nositi sa grupom, tako da uvijek svatko može reći što želi, a bez da se prekida srž predavanja. Ukratko, mogao bih reći sljedeće: Ako mislite da je vaše dijete netko koga treba ukalupiti i na njemu primijeniti razne odgojne metode, tada u širokom luku izbjegavajte udrugu Prirodno roditeljstvo. Međutim, ako smatrate da je svako dijete unikatno živo biće sa širokom lepezom osjećaja, kojemu vi kao roditelj trebate pomoći da ih prepozna i da se sa njima nosi, ako ste svjesni ogromne odgovornosti koju kao roditelj imate prema djetetu da mu pomognete da se razvije u kvalitetno, samosvjesno ljudsko biće, tada toplo preporučam tečaj prirodnog roditeljstva koje će vam u tome uvelike pomoći.

Draško Tomić, Zagreb

Podijelite sadržaj putem vaših socijalnih mreža:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Komentirajte

komentari