Program Roditeljstvo 0-6

Program Roditeljstvo 0-6 počinje 24.10 2018. prvim predavanjem i radionicom u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, Rijeci, i Splitu i pruža najmanje godinu dana podrške i ključnih informacija o ranom razvoju djeteta koje značajno olakšavaju roditeljstvo, a djetinjstvo djeteta čine razvojno poticajnim. Kroz snimljena video predavanja i iskustvene radionice se dobiva uvid u preduvjete cjelovitog razvoja djeteta, dok interaktivna predavanja pružaju mogućnost dobivanja odgovora na konkretna roditeljska pitanja u svakoj fazi razvoja djeteta.

Program Roditeljstvo 0-6 se može upisati u dvije varijante:

Prirodno_Roditeljstvo_VideoLiveStream

Video+Live stream programa Roditeljstvo 0-6
Bez obzira na državu ili mjesto stanovanja svi imaju mogućnost upisa ove varijante programa koji sadrži 10 snimljenih predavanja iz Video programa Roditeljstvo i rani razvoj (Video RIRR) koja se gledaju preko računala, tableta ili smartphonea, a na koja se nastavljaju interaktivna predavanja Tomislava Kuljiša srijedom od 17.30-19.15h koja možete pratiti sa svog uređaja uživo putem live strema. Na interaktivnim predavanjima postoji mogućnost postavljanja pitanja putem chata i dobivanja odgovora u vezi dilema koje su ostale nakon gledanja Video RIRR-a. Program traje godinu dana uz mogućnost gledanja namanje 12 live stream predavanja koja su podijeljena u četiri teme (navedene dolje), a čije se snimke mogu gledati i naknadno.

Prirodno_Roditeljstvo_Kompletan program

Kompletan program Roditeljstvo 0-6
U Zagrebu, Beogradu, Rijeci i Ljubljani se može upisati  koji pored gore navedenog programa sadrži još i četiri iskustvene radionice koje obrađuju četiri osnovne teme: Primarne potrebe, Emocionalni razvoj, Psihološki razvoj i Neposlušnost. Kod upisa Kompletnog programa interaktivna predavanja se mogu pratiti grupno u našim prostorima (BG, LJ i RI prate interaktivna predavanja kao vido projekciju i postavljau pitanja putem mikrofona, a Zagrebu je predavanje uživo), a nakon predavanja od 19.30-21.15h se ostaje na iskustvenim radionicama. Kompletan program Roditeljstvo 0-6 se može upisati za jednu osobu ili  za roditeljski par

Kompletan program Roditeljstvo 0-6 sadrži:

Video program Roditeljstvo_i_rani_razvoj
Video program RIRR

Polaznicima Kompletnog programa Roditeljstvo 0-6 je Video program Roditeljstvo i rani razvoj (RIRR) osnova za interaktivna predavanja i radionice i omogućava duboko razumijevanje djeteta i razvojnih procesa u njemu te roditeljske uloge u razvoju djeteta.

Iskustvene radionice
Iskustvene radionice

Ove jedinstvene iskustvene radionice nam omogućavaju da duboko, kroz osobno iskustvo, osjetimo što dijete istinski treba od nas, kako na njega djeluju pojedini naši postupci te kako se ono pritom osjeća. Tada nestaju sve dileme oko toga kakav roditelj želimo biti i što trebamo pružiti svom djetetu.

dsc_2397
Live stream predavanja

Interaktivna predavanja Jelene Stanković u našoj FB grupi imaju za cilj razrješavanje dilema kod roditelja kroz dobivanje odgovora na pitanja i mogu se pratiti iz svog doma. Nastavljaju se na video program RIRR i prilika su za dublje sagledavanje roditeljske uloge.

Što nam donosi program Roditeljstvo 0-6

Upoznavanje djeteta

Kao roditelji se često nalazimo u situacijama kada više ne znamo kako se postaviti prema djetetu. U nemoći posežemo za starim metodama kojima samo povrijeđujemo djecu. Sve bi to moglo biti drugačije i svima lakše kada bismo istinski razumjeli dijete i pravi smisao njegovih ponašanja. Program Roditeljstvo 0-6 i video program Roditeljstvo i rani razvoj daju cjeloviti uvid u razvojne procese koji se odvijaju u djetetu u prvim godinama i omogućava roditeljima i svima koji rade s djecom uvid u djetetov doživljaj svijeta. Kada počnemo doista sagledavati što se to sve događa u njemu, što u kojoj fazi treba od skrbnika te što je stvarni smisao i razlog mnogih uglavnom krivo tumačenih ponašanja, dobivamo istinsku moć da s djetetom ostvarimo ispunjavajući i razvojno poticajan odnos. Roditeljstvo postaje spontano lakše i odnos s djetetom se počinje produbljivati.

prirodno roditeljstvo

Upoznavanje samog sebe

Neminovno ove spoznaje počinju otvarati priču i o nama samima i počinjemo se nesvjesno pitati kako smo i sami prošli u svom ranom djetinjstvu.
Uvidi kroz predavanja i radionice nam počinju razotkrivati sliku o sebi, svojim najbližim, vlastitim ranim iskustvima kojih se ne sjećamo, a koja su nas odredila. Počinjemo sagledavati korijene raznih svojih ponašanja ili stanja, svojih osobina koje možda i ne volimo, stvarne razloge svoje velike emocionalnosti, eksplozivnosti ili pak samozatajnosti, nesigurnost koje se sramimo, strahova o kojima nikome ne pričamo, bolova koje potiskujemo, loše socijalne funkcionalnosti koju prikrivamo, problema u ljubavnim odnosima, ili možda vlastite egocentričnosti, prepotencije, emocionalne hladnoće kojom povrjeđujemo bližnje, a ne razumijemo tko je tu u biti problematičan. Na isti način počinjemo promatrati i razumijevati i svoje najbliže.

regresijaa

Nakon završenog programa

Iskustvo kroz protekle godine pokazuje da većina osoba koje prođu kroz program spontano postaju bolji roditelji i uspijevaju ostvariti s djetetom znatno dublji odnos, upravo jer sve što su čuli su mogli provjeriti i potvrditi na sebi. Sada kada znaju što dijete doista treba od njih imaju jaki motiv pružiti svom djetetu roditeljstvo koje formira osobu bez navedenih problema, osobu koja nosi sigurnost u sebi, povjerenje u život, osjećaj osobne vrijednosti, sposobnost dobre socijalne i emocionalne interakcije i sve ono što na žalost uobičajene odgojne metode podrivaju.
Svaki roditelj nosi u sebi potencijal prirodnog, djetetu neophodnog, roditeljstva no, najčešće, u sebi nosimo svoje povrede i podsvjesne traume koje nas opstruiraju u roditeljstvu kakve naša djeca trebaju kako bi realizirala svoj emocionalno-socijalni i intelektualni potencijal.
Ponekada se i najmotiviraniji roditelji ipak suoče sa problemima u vidu slabe emocionalne samoregulacije, eksplozivnosti, razdražljivosti, depresivnosti, nepovezanosti s emocijama, neprisutnosti, strahova i sl. ili jednostavno dobiju želju da više spoznaju o sebi. Za daljnji rad na sebi postoji individualni terapeutski pristup ili programi Rani razvoj - utjecaj na život (RAR) kao i  Osobni razvoj u našem drugom Centru (IPD Center and School) koji se nastavlja na Roditeljstvo i rani razvoj.

Uloga očeva u razvoju djeteta

Što sadrži Video program Roditeljstvo i rani razvoj (Video RIRR)

Video program RIRR je teoretska osnova programa Roditeljstvo 0-6. Zamislimo ga kao jednu veliku video knjigu koju čine deset video predavanja + temeljni video seminar koji nas kroz tridesetak sati (preporuka je dva mjeseca gledanja) upoznaju s ranim razvojem i rezultatima i posljedicama ranih iskustava. Kroz njega neminovno počinjemo bolje razumijevati svoje dijete, samoga sebe i ljude oko sebe. Video se prati preko interneta dok ste ulogirani na svoje korisničke stranice.

Teme video predavanja:
Primarne potrebe i povezanost
Emocionalni razvoj djeteta
Razvojne faze
Razvoj mozga djeteta
Osjećaj osobne vrijednosti
Razvoj osjećaja sebe
Kontriranje i faza neću
Postavljanje granica djetetu
Emocionalno sazrijevanje djeteta
Intelektualni razvoj djeteta

Video program Roditeljstvo_i_rani_razvoj

Program Roditeljstvo 0-6 - varijante upisa i kotizacije

[/plan][/pricing-table]

Kotizacije za upis programa

Varijante upisa programa Roditeljstvo 0-6 Kotizacija uvodni video seminar 10 video predavanja interaktivna predavanja kroz 1g. 5 iskustvenih radionica
Video+Live stream Roditeljstvo 0-6 1400 kn (185 €) X X X (Live stream)
 Kompletan program Roditeljstvo 0-6 HR - 1 osoba 1850 kn -rod. par 2500 kn
SRB - 1 osoba 39.000 din, rod. par 29.000 din
SLO - 1 osoba 290€, rod. par 390€
 X  X  X (u ZG, BG, RI, LJ)  X