Tribina i predavanje – Rani razvoj dobar start u život

Tribina se održala u Hotelu Hilton 10. listopada 2014.

U organizaciji našeg Centra Prirodno roditeljstvo, održana je 10. listopada 2014 u hotelu Hilton tribina za roditelje te predavanje na temu Rani razvoj – dobar start u život s ciljem razmatranja teškoća s kojima se susreću roditelji u prvim godinama razvoja svog djeteta te pružanja informacija o važnosti i vrijednosti najranije faze roditeljstva za stvaranje kvalitetnog, sretnog i zdravog dječjeg života.

Na tribini za roditelje sudjelovali su naši poznati glumci i ujedno mladi roditelji Daria Knez Rukavina i Robert Kurbaša, te osnivač Centra Prirodno roditeljstvo Tomislav Kuljiš, prim. mr. sc. Marija Čatipović, specijalist pedijatar, patronažna sestra Jadranka Lisak kao i mlada majka Maja Prebeg polaznica programa. Sudionici su pokušali sažeti i prenijeti svoja iskustva iz rane faze roditeljstva i odgoja vlastite djece, kao i stručne savjete iz prakse, a svi su se složili kako je upravo faza ranog razvoja ona najvažnija te da predstavlja jedan od presudnih faktora za razvoj sretnog i zdravog djeteta.

Nakon tribine uslijedilo je predavanje Tomislava Kuljiša na kojem je kroz mnogobrojne živopisne primjere iz prakse pokušao približiti prisutnim roditeljima važnost faze ranog razvoja za uspješno funkcioniranje organizma njihove djece u budućnosti. Glavna misao koju prirodno roditeljstvo želi prenijeti je da djetetov mozak u prvoj godini života ima najveću sposobnost primanja i da sve ono što nije primio u toj najranijoj fazi vrlo teško može primiti u svom daljnjem razvoju. Nedostatak kontakta u fazi simbioze rezultire dječjim nemirom i osjećajem tuge i boli. Naglasak Centra Prirodno roditeljstvo je na pružanju pomoći roditeljima koji se po prvi puta susreću sa stvaranjem novog života kao i sa svim usponima i padovima koje taj novi život sa sobom donosi.

Video uradak s tribine

Podijelite sadržaj putem vaših socijalnih mreža:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Komentirajte

komentari