Predavanje Tomislava Kuljiša

uvodno-02-2019-laksa

Uticaj ranog razvoja na život

Kroz ovo predavanje saznajte više o velikoj važnosti ranog razvoja djeteta i roditeljstvu u tom periodu.

PODGORICA - nedelja 09. 02. 2020

Šta je ključno u ranom razvoju djeteta i roditeljstvu kako bismo podigli dijete u kojem dominira osjećaj unutrašnje sigurnosti, mira i stabilnosti kroz život, koje ima dobru sliku o sebi i razvija dobre odnose s drugima saznajte kroz ovo novo predavanje Tomislava Kuljiša.
Iako se danas kroz savremene spoznaje zna šta djetetu zaista treba od roditelja kako bi realizovalo svoj psihološki, emocionalni i intelektualni potencijal, te važne spoznaje ipak presporo prodiru u društvo. Još uvijek većina roditelja po inerciji koristi zastarele metode vaspitanja vjerujući da radi dobro i ne znajući da time usporava ili zaustavlja djetetov cjeloviti razvoj što će se manifestovati u nepoželjnom ponašanju, unutrašnjem nemiru i strahu, lošem odnosu s djetetom, problemima u školi, i kasnijem životu buduće osobe. S ovim spoznajama roditeljstvo postaje lakše, a kvalitetno djetinjstvo daje dobar start u život.

Predavanja je namijenjeno:
- roditeljima predškolske djece,
- stručnim osobama koje rade s djecom,
- svim roditeljima koji žele da razumiju korijene sadašnjih odnosa s djetetom (pogotovo ako osjećaju da bi odnosi trebali biti bolji)
- odraslim osobama koji žele da razumiju samoga sebe
Za roditelje i stručne osobe koje rade s djecom je važno da se ove spoznaje ne odgađaju, jer ključni mjeseci i godine razvoja za dijete brzo prolaze i neke stvari je kasnije teško nadoknaditi.
Nakon predavanja od 20-20.30h zainteresirani mogu saznati više o programu Roditeljstvo 0-6  koji uskoro počinje u Podgorici i prijaviti se za njega.

PSIHOLOŠKI RAZVOJ
djeteta

EMOCIONALNI RAZVOJ
djeteta

INTELEKTUALNI RAZVOJ
djeteta

Prijava za predavanje u Podgorici

t-kuljis-predavanje
Predavanje će se održati u terminu od 18-20.30h u hotelu Centre Ville. Zbog ograničenog broja učesnika rezervišite svoje mjesto obaveznom prijavom na mail: podgorica@ipd-center.eu (069 876 873 - Daša)
Molimo za dolazak barem 15 minuta prije predavanja zbog registracije, kako bismo mogli početi na vrijeme.
Ulaznica 10€.

PREDAVANJE: KAKO NAM PODSVIJEST KREIRA LJUBAVNE ODNOSE

Za one koji žele da bolje upoznaju samoga sebe i daju smisla svojim ponašanjima u ljubavnim odnosima koja imaju korijene u našem ranom periodu, Tomislav Kuljiš će održati drugo predavanje 10.02. u hotelu Centre Ville od 18-20.30h Kako nam podsvijest kreira ljubavne odnose.
Više o predavanju i načinu prijave možete saznati OVDJE.
Nakon predavanja će se moći saznati više o programu Rani razvoj - utjecaj na život (RAR) koji počinje u Podgorici i koji je namijenjen svim odraslima koji žele dublje upoznati samoga sebe i početi s konkretnim radom na sebi.

Ljubav-i-podsvijest-1-e1578332319345

Program Roditeljstvo 0-6

prirodno roditeljstvo
curica-na-kisi
Zašto su prve godine najvažnije

Predavanje "Utjecaj ranog razvoja na život" je ujedno i uvod u program Roditeljstvo 0-6 koji se može upisati u Podgorici nakon ovog uvodnog predavanja kao: Kompletan program Roditeljstvo 0-6, koji uz Video program sadrži još i četiri iskustvene radionica koje će se održati za vikend. Svi koji nemaju mogućnost učestvovanja u programu u Podgorici mogu upisati Video+Live strem program Roditeljstvo 0-6 koji nema radionice i pratiti ga preko interneta.

KOMPLETAN PROGRAM

Prirodno_Roditeljstvo_VideoLiveStreamRadionica

VIDEO + LIVE STREAM PROGRAM

Prirodno_Roditeljstvo_VideoLiveStream

U zadnjih desetak godina, integriranjem uvida iz raznih grana znanosti počinje se razvijati spoznaja o krucijalnoj važnosti prvih godina o kojoj smo načuli kroz poznatu sintagmu da su prve godine najvažnije. O tom ranom periodu dolaze nam fascinantne spoznaje iz neuroznanosti, razvojne i kliničke psihologije, dubljih tjelesno orijentiranih psihoterapijskih pravaca, koje podržavaju intuitivno, prirodno, povezujuće ili normalno roditeljstvo.

Ove spoznaje nam ukazuju da roditeljstvo nije skup metoda i tehnika tipa kazne, nagrade,pohvale i kritike nego nešto puno dublje i smislenije. Kod uspješnog podizanja djeteta nikada nije riječ o dobrim tehnikama, nego o samom roditelju kao osobi i onome što nosi nesvjesno u sebi te u njegovom ispravnom razumijevanju djetetovih ponašanja i potreba.
Naša misija je kroz medije i naše programe, koji su godinama razvijani integriranjem najnovijih saznanja, premostiti jaz između onoga što se danas spoznalo o ranom razvoju djeteta i onoga što je na žalost još uvijek praksa u društvu. Saznajte više...

Razumijevanje djece

Predavanje Tomislava Kuljiša na međunarodnom simpoziju o ranoj traumi u Ljubljani.